tisdag 28 april 2009

En snabbis....

med lite bilder får det bli idag. Måste sova lite, sååååå trött av allergimed. så här års! Urk Ja ja idag på förmiddagen fixa jag klart buren till kyckling med mamma. Flytta dem och vad händer!?, hon skiter i äggen som hon var tänkt fortsätta ruva. Vad göra!? Jo in med dem till en annan höna som ligger i redet hela tiden men inga ägg har. HÅLL TUMMARNA NU att de klarar sig. Var utan värme ca 30 min. Hämta hundmat i Klinga, handla lite och sedan hem till Tuva som kommit hem strax innan. Börja skala potatis! Så kom Kristina, Ronny och Veronica. Lev. av kryddor sen partyt. Kul nu måste man testa dem snart, grillning i helgen!?? Käkade potatismos och ungstekt falukorv med sallad. Sedan tog vi kaffe på maten. Kolla kycklingen, barnen fick hålla.
Hönsmamman själv som ser lite bekymmrat på den lille! Tuva fick hålla här. Mamma skitnervös att hon ska tappa! hihi vadå hönsmamma....
Veronica fick oxå hålla.
Tack Kristina för bilderna!
God natt ....nu ska jag söva

måndag 27 april 2009

Förstfödd......

i Lundby blev lille Bengt-Berit som idag tittade fram under mamma Alice när hönshuset städades. (Namnet får vara tills vi vet om det blir tupp el höna!?) Natur ruvat fram en liten kyckling, hon é en riktigt god mamma! Skyddar den väl med envist pickande när man kommer nära! HOPPAS det kommer fler under de närmsta dygnen.
Här är den lille, första gången i mattes hand! SÅÅÅÅÅÅ liten ......och söt

Senare under dagen var det hundsens tur att få sin tid för något roligt. Tänkte först ta mé syster M till Getå ravinen och gå där en sväng. Men nej, tiden var lite knaper till det kom vi på. Så vi styrde bilen upp till Vrinnevi skogen istället! Tuva, hundsen (5st)och syrran! Vi började gå en bit då Tuva hittade en stig som hon ville pröva, och vad hittar vi inte!? En KOTTEBANA!

Syster prövar klätter väggen! Hon klara det, och väggen med! Hihi Tuva så nöjd och glad så!
Tuva på en bro
Skjutsa hem syster, fick lite mat och åkte sedan hem. Hundsen fick mat och sedan gick de och la sig. Många nya intryck och lite motion gjorde dem helt slut. Sedan satte vi igång med ett litet bygge! Måste fixa bur till hönsmamma med kyckling, så de får vara ifred. Äta och bli stora friska sunda höns!
Tuva älskar att hjälpa till.
Ha det bra mina goda vänner! Kram på er.

söndag 26 april 2009

Småpyssel.....

hanns det med lite i veckan och lite idag. Bland annat så samlar jag på fjädrar som mina egna höns tappar, köpt ett gammalt not häfte på tradera (billigt) och köpt en hel påse "spets band" på loppis. Tuva gav mig snäckor hon samlat på sig, några från vår resa i Thailand. Ja ni förstår, lite smått krims krams som kommer till nytta!
En bra start! Små krukor som jag satte hjärtan på tråd i. Och ser ni de små änglarna, så söta så. Införskaffades på shoppingturen i fredags. Så här blev ljusen som jag knåpa ihop. Fina va!?
Tänk vad man kan göra med Ikea ljus och lite smått och gott!?
Här ett ljusfat! Vanliga ljus som jag satte litet band runt,lade snäckor på fatet. Enkelt och fint, om man gillar den stilen är klart!
Nej nu måste jag låta johnblund komma till mig.
Kramizzzzzzzzzzzzzzzzzz

Söndagen.....

bjöd på frukost ute med härlig värmande sol. Sedan vart det lite pyssel i trädgården, strödde ut lite gräsfrö på "tomma" fläckar mm. Hängmattan har kommit upp oxå! Den var inte fy skam vill jag lova. Bra gött att vila sig i!
Den var ju tvungen att prövas! GÖTT.... Strössel ser inte ut att må dåligt i bädden som jag fixade till på altanen. Tanken var till hundsen, men va tusan!
Hönsen trivs när vi é hemma och de får ströva fritt på tomten.
Spiff var i bustagen idag! Ta mig då husse, ta mig!
En liten kort tur på mc:n har vi hunnit med idag oxå.
Nu ropar Tuva, som kommit hem, att jag ska komma in till henne i badet! Är väl pratsjuk efter att varit borta en helg! Kramiz på er så länge. Ska lägga ut lite bilder senare på pyssel jag har gjort idag oxå!

Lördagen...

bjöd på 19 mil mc åka! Härliga vår som kommit med sådan värme. Vi träffades på klubben och sedan styrde vi mot Vingåker. Vi tog en väg dit och en annan hem, var helt underbart skönt. Fina vägar med mycket att se!
Tanka var ju oxå något som var tvunget! Rudde med slangen! Mattas och Jaffas bågar! Matta vilar upp sig inför hemfärden! Vi käkade lite på ett ställe i Vingåker innan färd hemåt.
Jaffa väntar på sin smörgås.
Tack snälla grabbar för den härliga tur vi gjorde. Kvällen bjöd på grillning hos Jaffa. Kycklingfilé med potatisgratäng och sallad. En flaska rött hade jag med mig, inte jag som körde för en gångs skull! Tack för en trevlig kväll oxå. Kramiz

fredag 24 april 2009

Fredagsmys....

Med systrarna! Var nog typ 2 år sedan kom vi fram till under bilresans tur till Linköping, sen vi åkte tre systrar tillsammans på en shoppingtur. Vi har haft en väldigt trevlig, rolig och underbar dag idag. Shoppat loss, ätit gott och umgåtts. Härligt! Tack snälla ni. Vart en avslutningskaffe utanför syster M när vi var tillbaka i Nrrk.
Väl hemma igen satte man sig för att blogga lite om gårdagen, då min uppkoppling ej fungerade igår fick man skriva idag istället. När man satt på sin sköna altan, hönsen gick lösa och kacklade strax utanför, så dök ett par goda vänner upp. Alltid lika trevligt med kaffe gäster! Hoppas resan hem gick bra? Vi ses/hörs snart igen!
Nu é det dags att krypa till kojs för att ev ta en tur med mc:n till Vingåker och avsluta med grillning hos J imorrn! El annars åka på marknad i Mogata, får se hur vädret é och vad man känner för när man vaknar. Ja just en liten besiktning på mc:n först på morgonen ja, håll tummarna!
God natt mina läsare. Kramz

torsdag 23 april 2009

En varm och....

solig,underbar gårdag. Började med att tvätta,städa och plocka lite sedan bada och tvätta burret! (På huvudet) ;) Därefter vart det kaffe på bakre altanen där solen gassar på. Sköööööönt!
Här sitter bloggaren själv och solar sig! Lite jordhämtning och förbi hemma för att lasta av och hämta Tuva. Sen vart det kaffe hos syster, då systerdotter Carro kom hem och ville mé hem till oss. Klart man ställer upp med en sängplats för en nervös elev. (Nat eng prov) Hoppas det gick bra gumman!?
Tuvan visar att hon KAN äta! Inte ofta det går i så här lätt då hon kan sitta i timmar, maten blir ofta kall och därmed inte så god! Men som sagt mammas potatisgratäng och grillat kött. Mums!
Kram ni alla underbara människor! Kramizzzzz

onsdag 22 april 2009

Bättre...

dag idag! Vakna lite mer utvilad, inget frusen idag! Gjorde mig iordning, åt frukost och drack kaffe framför datan. Hade ett möte kl.11.00, sen tog jag med syster hem. Tuva kom strax efter oss, vi baka en kaka då vi visste min vän Nettan med barn skulle komma. Trevligt. Men det é inte Nettans bil som dyker upp först, utan vår vän Putte. (utan Pompom, snyft sa Gizmo ) Men strax därefter kommer Nettan, Alva och Hugo. Vi sitter i lugn och ro,pratar skit och fikar. Tiden bara rinner iväg när man har trevligt. Hugo somna i min famn efter att ha ätit. Han é typ 4 mån och hur snäll och go som helst. Efter det skjutsade jag in syrran, tog en sväng till rastgården så doggsen fick busa av sig lite. Och nu lite småfix på kvällen. Tuva ser en film innan sovdax och jag ska nog sussa tidigt idag. God natt alla mina kära läsare. Kramizzz
Blåsippor vid Marmorbruket!!! VÅR!

tisdag 21 april 2009

Trist....

dag idag,gråmulet ända fram till nu när solen kom fram på kvällskvisten! Urk Har tappat all lust/energi till att ta tag i saker. Känns som altanen inte blir riktigt som jag tänkt mig. Vill måla vitt där det är rött.....men så var det inte vårt hus nä. Då måste man fråga om sådana saker och ...jajajja. Altanen é på väg att bli nästan klar nu iaf, sånt man kan göra utan större förändring av/på huset iaf. Ska bli skönt när det blir lite varmare så man kan ställa ut blomodlingen som tar upp halva matsalen just nu. Ja ja ska väl sluta låta så risig nu då. Tänt en brasa för denna frusna kropp, se om man kan börja leva igen! Hihi Inte bara matte som passar på att njuta av värmen, även lille Spiff trivs framför brasan. Förmiddagen var ialla fall trevlig, tack för kaffet! Hem och fixa lite avskärmning i hönshuset utifall Alice får några små kycklingar till helgen!? Hon ligger väl på en 7-8 ägg så de é väl beräknade till fredag/lördag om det blir några. Tuva håller sina små tummar så hårt det bara går. Nej men nu återstår bara att koppla av vid brasan med en kopp te, hoppas på något bra på burken oxå.(undra om man börjar bli lite sjuk med tanke på frusenheten!? det återstår väl att se) Ha det gott mina vänner! Kramiz

måndag 20 april 2009

En måndag....

som vart lugn. Har inte hänt så mycket.Skjutsade Carro till skolan, druckit kaffe och hälsat på syster en sväng. Faktiskt ganska skönt med en "bara vara" dag. Men så kröp det lite i kroppen av att inget gjort när jag kom hem, så fram med d.sugarn,trasa och vattenslang. Bilen vart hyfsat ren både in och utvändigt. Inte illa, var ett tag sedan. Nu blir det lite pappers arbete och sedan tv. Ha det gött,kramiz.....

söndag 19 april 2009

Pyssel i....

trädgården har man hunnit med idag. Var och hämtade syster tidigt idag och vi hade planer för att styra upp trädgården lite. Köpte mé lite jord hem för att fylla på med i landen! Blev mycket fint. Även en ny klätterväxt blev det, då Spiff käka upp den förra! Haha Så med tanke på mina "hemska" hundar som gräver och äter på lite av varje så ser det nu ut så här........
kompostgaller runt nästan allt! Haha vilka hunds va!? Men det fyller en bra funktion och ser inte för illa ut heller, så varför inte! En hel del klätterväxter som "fastnat" i husväggen klipptes ner och lite annat oxå. Tack till både Carro och Madde som hjälpte mig idag, tack. (Ingen billig hjälp då både sekatör och en grensax gick trasig) Hihi Kram på er alla mina goda vänner......

Kryddparty....

i Lundby var det idag. 8 galna tanter som träffades och lyssnade på den 9:e som höll i det hela. Tack så hemskt mycket, var mycket trevligt. Inhandlade lite löksoppa och ett grillsett, passar ju bra nu till våren/sommaren. Fick ju möjlighet att andvända min fina altan oxå, fick mycket positiva kommentarer! Är nöjd, tack!

lördag 18 april 2009

Lördag och...

det ska ju firas med en bira, el!? Skön latar dag har trädit i kraft idag. Skjutsa Tuva på kalas, handla lite djurmat och drack en snabb kaffe på altan med sol. Hämta Tuva in till stan hämta Carro (systerdottern) och nu står gratängen i ugnen och snart läggs köttet på grillen! Inget går upp emot en kall öl som denna! Ha en bra kväll alla mina läsare. Skåååååååål.

Fasiken .....

vad dagen började bra. Solen stekte på redan på morgonen. Drack kaffe på baksidan och myste! Hade behövt städa men va fasiken.....satte på en tvättmaskin iaf. Tuva kom hem och vi for in till stan för att köpa en present till Tuvas kompis Alva som har kalas idag! Efter det mötte jag upp min syster i rastgården, hundarna skulle få busa av sig lite. När vi kom dit var där två tjejer med en rottis och en varghund,hundsen gick bra ihop. Strax efter kom Pompom med husse, han hade tänkt till. Två stolar hade han i sin hand(finns aldrig något att sitta på i rastgården). Jag mötte upp han vid grinden, fick en stol och skulle gå tvärs över för att sätta mig så jag skulle se allt och alla men ändå kunna sola lite! Men mitt i min tur tvärs över så händer något jag ej han med att fatta! Mina ben viker sig och jag slår i med en duns och kanar typ 3 meter iväg. "Vaknar " upp med en hund under mig som verka lika förvånad som jag! Haha Samtidigt som jag skulle gå kasta en av damerna en boll som då varghunden skulle springa efter, och med sina typ 75 kg slog han omkull mig och vi kanade iväg. Kände inte så mycket just efteråt men på kvällen kunde jag knapp gå. Ont i knät,armen och ryggen. Ja ja sånt som händer!

Tänk dig att en sådan här bjässe slår omkull dig, inge skönt kan jag lova! Då får man se hur det känns i kroppen idag då. Ska göra lite frukost nu och hänga lite mer tvätt och fixa lite. Skjutsa Tuva på kalas bla. Ha det gött alla mina goda läsare! Kramiz

torsdag 16 april 2009

Bara en....

bild på bloggaren själv. Fick den av Putte på mailen, tackar!
Tycker du é en bra fotograf som lyckats få mig att fastna.
Den togs på dagens utflykt.

Dagen började....

med att mitt möte blev inställt! Jaha vad ska man hitta på nu då!? Så dök en underbar tanke upp, ta en sväng till Ikea och köpa kuddar mm till min altan som ska börja nyttjas nu när värmen kommit. Hämtade upp min syster Madde och så for vi iväg. Dok med en tidsmarginal, Tuva kommer hem ca 12.10! Ja ja vi har ju två timmar på oss! In handla det planerade och lite till och sen hemåt igen. När vi kom hem så hade Tuva just kommit, blev ju jättebra!
Ställde påsarna i hallen och gjorde matsäck, nu var planerna att åka till Marmorbruket. Stannade till och hämta syrrans hund och grannen Putte med hund. Tog en promenad och stannade till och käka matsäcken.
Var ju beställt räkmacka, och snäll som jag é så hade jag ju gjort det. (dock utan gurka och citron)
Det vart en trevlig eftermiddag och vi fick beröm av flera människor där att vi hade så fina och snälla hundar. Vi hade ju trots allt fem hundar med oss.
Två av de sköna doggsen, Tingeling och Gizmo!
En tanke som slog mig när jag såg Puttes hunds scarfs,
var att han skulle ut i skogen och se om det fanns några snyggingar att få kontakt med!? Eller vad tror ni med tanke på texten!? Hihi Kör hårt Putte.......
Ja ja nu ska jag dra mig till kojs med tanke på att jag hållit på med altanen fram tills nu.........ska bli skönt sova lite nu! Får man se vad man hittar på imorgon då!
God natt!

Promenad ....

runt strömmen blev det igår eftermiddag när Tuva slutat skolan. Underbart skönt i solen! Köpte lite bröd och en dricka innan vi knatade iväg. Tuva matade änderna och hundsen flåsade på i full förhoppning att en and skulle gå vilse! Hihi Min syster var med men dock ej hennes hund som inte var riktigt kry/pigg!? Men bara bra då fick jag ju hjälp med en av mina tre. Ganska skönt då Tingelingen ej vant sig vid att gå fint i koppel ännu! Även Gizmos tjej Pompom med husse var med, gick kanon bra och trevligt var det oxå! Stannade till i parken och bytte ett par ord med en gammal bekant som jobbar där. Var väl typ två år sen man såg han senast! Hihi

Här ser ni Tuva när hon sprider bröd både för änderna och fiskmåsarna!

Kramelikram på er mina vänner!

onsdag 15 april 2009

En liten längtan.....

strömmade genom min kropp idag! Tänkte tillbaka på min resa till Lanzarote i början av året. Det kan man ju inte sticka under stolen med att det var helt underbart att få komma iväg och "bara vara". Inte så fint ställe men ändå avkoppling, god mat och dryck.
Kom att tänka på det då jag tog en kaffe med en "ny" bekant som tittade förbi igår. Vi satt och pratade om lite allmänt bara och kom då in på min resa! Tänk när det blir så varmt här hemma så jag kan få kliva upp ur vattnet efter en simtur igen! Längtar.......................
Ha det gött vänner! Kramiz

tisdag 14 april 2009

Lång helg med.....

mycket att stå i. Men helgen har varit bra iaf.
Började med att köra min dotter till sin far.
Där väntade en STOR överaskning, en ny fyrhjuling! Snacka om lycklig
unge när hon fick syn på den.

Fredagen började med lite fix här hemma och sedan var vi till min

sambos bror och firade hans ena dotter som fyllde fjortis.

Men som hon sa "fjortis är ingen ålder det är ett beteende".

Lördagen började med rally på Himpan i Nrrk. Var många

bekanta som körde bla min svärfar Ingvar och sambos bror Jocke.

Spiff och Tingeling var med, mest intresserade av att averka

skog istället för att se på bilarna!

Här kör Jocke sin bil. Jag missade att ta kort på Ingvars snygga
uppvisning, tvåhjulskörning. Man han tänka flera ggr åt vilket håll det
skulle bära av åt. Men han lyckades fixa till så han kom ner på alla
fyra och körde på som om inget hade hänt!

Efter rallyt var det hem och fixa till sig, ge doggsen mat och sedan iväg

till ett par bekanta på påskmiddag! Underbart gott och trevligt.

Tack så hemskt mycket!

Söndagen vart det att hämta Tuva, åka till svärfar och äta frukost.

Sedan iväg på 1 års kalas hos Miranda!

Hem och fixa lite i trädgården, en kaffe och sedan ett bad innan läggdags.

Måndagen vart det en fri förmiddag, som slutade med fix i trädgård och

städning inne. Efter det bar det iväg till ett par kompisar som bygger

ett nytt hus. Var tvugna att tjuvkika och se hur det ser ut!

De har kommit ganska långt och har väl tänkt flytta in om tre veckor!

For vidare till min sambos mamma och man, Annica och Lelle,

för middags ätning. Tuva började med att hoppa i POOLEN som ni ser,

årets första att bada i den! 19 grader sa Lelle att det var men Tuva

såg ut att tycka det var lite kallt. Hon var snart uppe igen.

Men sen lite senare så var hon i igen tillsammans med

två andra tjejer som oxå var där.

Glömde ju tala om att Tuva och Christofer åkte mc:n idag.

Första gången Tuva satt bakpå, gick jättebra!

Här é snyggingarna!

tisdag 7 april 2009

Trevlig...

Tisdag har jag haft idag!
Vaknade vid 6.45 och såg att solen var på väg upp.
Härligt, ännu en solig dag!
Satte igång att tvätta och plocka lite.
Sedan fixa jag en termos kaffe, vattenflaska och lite tilltugg.
Åkte iväg med alla hundar och en kompis till Marmorbruket, Kolmården.
Vilket ställe! Man går längs vattnet och
det finns så fina fika ställen. Vi satte oss på en klippa vid vattnet och fika.
Underbart härligt ställe!
Här ligger Gizmo, högt uppe på berget!
Sedan åkte jag och köpte en jacka till Tuva
som hon ska ha när hon åker mc och fyrhjuling!
Träffa min syster Madde och vi tog hundarna till rastgården
i Ektorp där hon bor. Faktiskt riktigt skönt att stå/sitta där
och prata lite skit och se hur hundarna leker! Man träffar lite olika
hundar och dess ägare. Gizmo och Tingeling har en favorit där nu,
Pompom! Gizmo har fullt ståhej med att uppvakta henne, sorligt nog
struntar hon i det! Och Tingeling tycker det är jättekul att busa med henne! Åkte hem och bytte kläder och så vart det en första tur på hojen för i år. Lite kallt men helt underbart! Ha det gött vänner! Kram

söndag 5 april 2009

Helgen började med......

Vår helg började med en premiär grillning i fredags kväll!
Trevligt och gott!
Lördagen åkte vi in till ett mc företag som kursat. Fynda mig
en hjälm, skinnbyxor och ett bälte med handtag. Christofer ska
ha bältet på sig så Tuva kan hålla i sig när hon åker med på mc:n.
Allt för under tusingen, det kallar jag fynd!
Tror ni jag blir stilig!? hihi Sedan kom min pappa med sambo på fika och när vi satt ute på altanen i solen så dök ett par gamla kompisar upp till mig. Bekanta sedan skolan och från tiden man växte upp i Viken. Tror det kan vara typ 12 år sedan! Mia jobbar i en affär i Hageby, har
setts ett par ggr där och vi har sagt att vi ska ses.
Men ni vet ju hur det brukar bli! Men det var jätteroligt att träffa dem. De hade två barn
runt Tuvas ålder så de lekte och hade roligt. Jättekul att ses! Det får vi göra om, el hur Mia, Mange och barnen!?