söndag 31 maj 2009

Modell .....

för en dag! Söt va!?
Busig systerdotter C med sin snygga moster!

lördag 30 maj 2009

Ja då....

har ännu en vecka rasat förbi! Tiden går så fort nu. Tisdagen vart det att tillbringa nästan hela dagen hemma då Tuvas kompis K var med hem. Vi bakade, sprang i vattenspridaren och ok då inte mamma......... Onsdagen åkte Tuva och jag för att tillbringa en dag på Mekosinomen. Tuva vart tillfrågad att vara med i en reklaminspelning där! KUL. Tack H. Det vart lite långdraget men vi fick pannkakor och glass till barnen när det vart klart! Får hålla koll på 4:an i höst om man kan skymta en söt liten tjej där! Hihi Körde syrran en snabbis ut till Maxi för lite shopping. Sen till moster M för avsminkning för att sedan ta med syster dotter på en sminkning med fototagning på Model House. GRATIS. Vi hade jättekul. Vi tog lite busiga bilder tillsammans och några var för sig. Får se om jag kan lyckas lägga ut dem lite senare! ????
Torsdag och Fredag var det jobb som gällde. Tycker det är riktigt kul att jobba, trots min allergi som just nu har vart jättehemsk ett tag. Men med rätt preparat i handen borde det snart bli bättre! Idag Lördag fick man fikagäster på förmiddagen och sedan åkte vi ner till Söderköping för att inta glass och prom vid kanalen! Tuva hade en nattkopis här som stannade över dagen idag oxå! Hem och fixa med lite käk till kvällen, blev grilla kött! Efter det var benen rastlösa igen och man blanda till lite "gift" i en spruta och ut på grusgången till allt ogräs!!! Så nu vet ni alla mina kära vänner att det é bara komma med en hacka om ett par dagar så tar vi bort det!! Haha Nej nu är det kväller så man ska krypa ner under täcket för en liten sömnlur!
God natt!

tisdag 26 maj 2009

Gårdagen....

bjöd på kaffe hos kusin L till min nybakta kaka! Hade planer på skogen men vart en trevlig eftermiddag med kaffe, kaka och sol! Och nya "lekar", L kom på att som barn hade hon inga leksaker ;) så då tog de maskroser och drog isär, la i vatten och de krulla ihop sig! Det tyckte Tuva var jättekul. Hihi

Syster M och kusin L i solen!

Tuva med sina krummisar!

Vilken fin konst, el hur!?

Dagen idag har blivit sola/lata sig på altanen, vila upp sig efter en natt med allergibesvär! Långpromenad med lite astma besvär och rensning av ogräs blev för mycket igår! Svullnade upp i halsen och haft svårt andas inatt, svårt sova då! Men känns lite bättre nu. Ska strax till skolan en sväng, med hem ska kompisen K idag. Får se vad de små trollungarna hittar på idag!?

Bye bye så länge........

söndag 24 maj 2009

Bilder.....

Bengt-Berit har nu flyttat in med sin mamma i det stora hönshuset!
Här är de ute på en upptäcksfärd.
Ägget som silkes hönan ruvat men inte tog hand om på bästa sätt!
Kycklingen på väg ut. Första i c-kullen.
Här har vi Cesar-Cilin!
Här har vi C-C med sina två syskon som ännu inte fått namn. Och ägget som piper och pickar! Får se om det kommer ut ännu en liten ulltuss!?

Tiden går!

Hej hej. Nu é jag åter här igen. Har jobbat nu i två veckor och haft en hel del annat att styra med, men tänkte nu bara skriva lite blandat om lediga dagar och tillökning! ;)
Jo angående jobbet så trivs jag som fisken i vattnet! Väldigt trevlig och bra personal som jobbar där. Bra kunder är det oxå (för det mesta) hihi. Mycket nytt som ska in i huvet, och det ska ni veta är inte alltid lätt när man närmar sig halvkärring! Haha Nej men som sagt så går det bra med jobbet!
Annars så var det ju lite ledigt i torsdags då vi tog en "åka runt" dag. Starta med fika & bad i poolen hos A o L, vidare till C bror i Hälla. Köpt en mc som man var tvungen att spana in. Sedan ner till Vika för middag, älg gryta. Mums. Firande av min far och sambo som fyllt år i veckan. Och på vägen hem lämnade vi Tuvan i Ringarum, där vart det upp till bevis att hon é snabb och duktig på att köra fyrhjuling. Hem för lite vila och sömn!
Och äntligen är löpet slut på Tingeling för denna gång! Alla hundar hemma igen och kan umgås som vanligt, dock en lite bittrare ton från Ting när de andra é för på! Bra gumman!
Fredagen blev städning i hönshuset och under tiden så hördes pip och ett ägg började spricka upp. Kul. Mamma Avis, en svart silkes höna, blev helt galen och började picka sönder och slänga med ägget!!???? Varför, ja vem vet!? Men mamma L tog in ägget och satte över värmelampan, och ja efter ett tag fick man ge ett handtag och den lille kom ut! Förstfödda i c-kullen. Cesar-Celine! Sedan en snabbfika hos syster C och sedan hem för en fika på lakrits kaka med R o K. Tack jättegod!
Lördagen var det jobba och sedan hem för att laga potatisgratäng och göra sallad. Grillgäster anlände och vi vart nog ett 10-tal. Var väldans trevligt och även de blygaste släppte loss och pratade ända tills det bara kom sludder och där var nog gränsen för hemgång! hihi Tack för den kvällen, måste bli fler!
Söndagen var man lite bakis men snart på benen för att köpa nytt batteri till mc:n. Dags ta en tur till Stegeborg, gott kaffe och glass. Hem för att upptäcka ytterligare en liten kall stackars kyckling på GOLVET i hönshuset. Mamman måste ha puttat ut han över kanten och där låg han kall och nyfödd, in under värmelampan för att hämta sina krafter igen. Ut för att fixa till där ute igen, hör ytterligare pip och hittar tomma äggskal. Måste vara en till född med andra ord. Känner mig osäker på om mamma Avis tar hand om dem så tar även in denna lilla krabat plus de andra äggen för lysning. Så nu har vi tre små liv boende i gästrummet under värmelampa och ett ägg som man kunde lysa och hörde även pip. Håll tummarna för att den oxå klarar sig nu!
Nu väntas Tuva hem och jag ska se om hon orkar cykla en tur med mig! Hon kommer bli överlycklig när hon ser kycklingarna! Bilder lägger jag upp i nya inlägg då jag inte känner för att sitta här och krångla idag!
Hoppas allt é bra med er! Kramiz så länge...................

söndag 17 maj 2009

GLÖMDE JU...

bilderna på min underbart vackra dotter....
Se så fin hon blev. Hello Kitty upp i dan!
Får ju inte glömma att Carro vart kär på grillningen i lördags, lille Hugo é svårt att låta bli! Hihi

Ännu fler.....

bilder på lite av varje......
En liten plantering som har sin plats på ute altanen!
Det lilla skåpet fick en ny plats! Älskar mitt "änglaskåp".
Tomatplanterna fick en fin plats oxå!
Den här fina rosen hittade jag på Ullared. Sattes på nedre delen av altan dörren då mina hundar har svårt att se att den är stängd ibland! Hihi
Sambons spegel fönster som é så fint vart ännu finare mé lite vit färg och krimskrams! El?
Nej nu har jag lagt ut en hel del bilder och klockan tickar på. Jobb väntar imorgon, sussetime nu!
God natt mina läsare och ha det gött....................kramiz
PS. Träffa min lille pipnisse, Gizmo, igår. Han verka må bra men var allt lite väl pipig ännu. Hoppas han lugnar sig!? Annars så slå en signal L & A.

Lite bilder....

på helgens arbete. Lördagen blev det att köra ett flyttlass åt sambos syster. Från lägenhet mitt i stan och ut till hus på landet, måste vara underbart! De kommer få det kanon där tror jag, bara hönsen som saknas ännu! Hihi Sedan in på mcd så Tuvan fick bli fin (bild kommer) målad till Hello Kitty. Lite inköp av blommor och tomatplantor, hem för plantering. Sedan fixa till sig lite och alla iväg på grillning hos J & K. Tack det var trevligt. Hem för sovning!
Söndag startade med frukost på altanen, härliga morgonsol! Sedan full fart igång med altan fix! Se här nedan hur fint det blev!
Ett inhandlat loppisfynd fick prydas av blommor! Undra vad far min säger nu när hans horn blivit vita!? Upps
Soffan med dess blomster blir bara grönare och grönare, snart blommar det lite här!
Helgens största projekt var bardelen som sambon ville ha! Vart ju ganska bra när jag fick måla och fixa lite!?

fredag 15 maj 2009

Fredag...

och man har idag jobbat nästan 7 timmar. Vissa var mer slitna än andra efter utgången igår, jag var dock ej med. Sedan promenad från jobbet till Coop för helg handling eftersom min mor hade min bil då den skulle på kontroll idag! ( Felfri, jippi) Hämta Carro och sedan hem för att fixa till lite mer på altanen. C hade med sig ytterligare lite skott av olika blommor som hon satt. Tack, blir hur fint som helst. Solen värmde med sina strålar så det var på sin plats för en kall öl. Gött. Grillning stod på önskelistan här och sagt och gjort. Mätt och belåten nu så ska jag/vi sussa. Mina tankar gnor lite kring hur Gizmo har det!? Han for till "farmor och farfar" igår. Har det säkert hur bra som helst!
Får se om det kan tas lite nya kort på altanen imorgon kanske. Ska köra lite flytt imörrn, ansiktsmålning på mcd och ev grill på kvällen! Vi får se!
Kram på er alla!

onsdag 13 maj 2009

Underbart....

känns det att ha börjat jobba igen. Men så kommer man hem och vill göra något......vad händer då!? Jo vad man än försöker med så har man en dotter som sätter sig på tvären, inte nöjd med något! Kan och får man känna ibland att man bara inte orkar diskutera mer.....in med henne på rummet! Min söta rara lilla fröken som é så go, men det é klart hon växer upp och ska bli en egen individ. Jaja humör har vi ju båda två, kanske ligger lite bakom! hihi Och som mamma är det lite känsligt att höra från runt stående att man "gör fel". Gör si och så, säg inte så säg så istället. Ja ja, jag har gjort och gör mitt bästa och hoppas de som säger så gör el har gjort allt rätt i sin situation!? Måste vara något sorts trots! (Hoppas jag ialla fall, annars har man ju misslyckats totalt med uppfostran) Nog om det!
Gårdagen vart första turen ute i det gröna för Bengt- Berit och mamma Alice. Hon har ju inte vart ute på några veckor så det blev ett riktigt sprättande i jorden för att tvätta sig och säkert visa den lille hur man gör. Gick omkring och leta mat och undersökte det gröna området strax utanför deras boende. Lite osäker än!
Denna bild på mor och dotter är tagen på färjan som går över till Visingsö sommaren -08.
Och på allt detta nu då så har man en löptik, inga större bekymmer med henne! MEN pojkarna, särskilt Gizmo, gnäller som aldrig förr och tycker det är pest och pina att känna den goda doften hela tiden! Han kanske får ett tillfälligt hem ett par dagar. Han mår nog bäst så kanske. Men har man skaffat djur får man ta hand om dem, så lyder mångas ord. Men kan man få lite hjälp ibland så tackar man och tar emot. Ialla fall jag! Vi får se om det är någon som kanske har lite tid och plats för denna "stackare". Haha
Nej nu ska jag ut och hjälpa till med hundgårds bygget. ( Hoppas det blir rakt, har tagit mig en öl i solen under bloggningen!) ;)
Kramizzz alla goda vänner!

tisdag 12 maj 2009

Ojojoj...

vilket kacklande det vart igår. Skicka Tuva till skolbussen, tog bilen ner till sörping för att möta N och H. Åkte vägen över till Norsholm för att hämta ännu en dam, C. Och så for vi iväg med bestämda rullande däck mot ULLARED. En resa på nästan fyra timmar som bara flög iväg då det var ett väldans snack med mycket skratt. Väl framme så shoppa vi loss i ca fyra timmar. Betala och såg glad ut över alla fynd, men nu var magen en aning hungrig. Satte oss ned och åt en matbit, kycklingspett med jordnötssås. Mums. En lika lång resa hem väntade och en skön säng som man längtar efter. Väl hemma hade ju Tuva ej kunnat somna, spänd av förväntan på vad mamma köpt. Raffsa upp lite så hon fick se och sedan hopp i säng igen. Själv tog jag en skön dusch och åt lite kvällsmat och sen....ja det minns jag ej men anar att jag somna omgående. ;) Väldigt trevligt hela dagen, TACK tjejer för det!
Kramizz Linda

Nettan med en misslyckad lorska, hamna i håret istället för på marken! Ha ha

söndag 10 maj 2009

Lördagen....

startade med lite fix ute bland blommor och blivande drivbänk. Fick någon ide om ett gammalt fönster jag sett i vår bod. Fixa till en drivbänk som Tuva och jag sen ska så lite i! Min pappa med sambo hade vägarna förbi då de vart och handlat lite blommor i storstaden Nrrk. ha ha Det roliga var att min farmor Viola var med. Vi ses inte så ofta så det är extra kul när hon känner sig ganska bra och följer med!
Eftermiddagen var planerad loppis och grillning. Vi åkte dit, tog en tur till en liten butik i närheten där det blev lite små köp. Loppisen hade öppnat när vi kom tillbaka, lite fynd vart det allt. Därefter fika och småprat med en ganska för mig okänd släkt. Grillen tändes och vi käka, tog därefter och tacka för oss. Vårn bil skulle ta oss till en "bodega" som bjöd på brummande cyklar och lite flytande dryck.
Ja då hade man fått denna dag att fara förbi oxå.
Tack för det alla inblandade! Kram från L,C,G,S & T.

Fredagen...

vart en dag med lite lösningar framöver iaf. Skönt att äntligen ha lite svar på allt.....Nu startar lite nytt på Tisdag och det ser jag fram emot! Nog om det. Efter busfabriken följde Carro med hem och sov här så denna morgon började med att Tuva gick till bussen och jag skjutsade C till skolan. Sedan åkte jag och tog en liten tupplur i en varm, något hård "säng", kom ut med lite mer nyans i ansikte och betydligt mjukare och varmare i kroppen. Skööönt. Därefter på min väg hemåt, stötte jag på syrran C som jag så sällan pratar/träffas med. Plocka upp henne och skjutsa henne till jobbet, då han vi prata lite om det som sker i livet. Hon lyste, undra om någon med stort M kan ha haft med saken att göra!!? ;)
Efter det så gick Tingeling och Pompom på en promenad runt Strömmen och en avstickare till Hallvars där det bjöds på vatten och glass. mums. men som löpande liten ung tik så kändes detta i de små benen. Man liksom kom på eftersläp och inte alls det där dragiga halvstrypande runt halsen......Trevligt var det ialla fall, tackar!
Denna underbara lilla varelse åkte till sin far och själv fick man städa lite här hemma på eftermiddagen. Gräset klipptes och middag åts. Halvsöv till Så ska det låta. Ja mycket mer finns inte att berätta om denna dag! Kramiz på er.

Torsdagen.....

började med ganska bra väder och tanken föll att när Tuva kom hem skulle man hitta på något kanske!? Fika gäster dök upp strax innan Tuvan kom hem, en påse blandat gött fikabröd! ( ser JAG undernärd ut el var det en pik att det sällan bjuds på något tro!?) hihi Ja ja Tuvan kom hem, kaffe bryggdes med tanke på kottebanan som väntade i Vrinnevi men vad känner man då? Regn, japp vad vill du nu hitta på Tuva? BUSFABRIKEN..... sagt och gjort. Bjöd med fika gäst och kusin Carro.
Tuva vilar lite mellan rörkrypande, klättring och allt hoppande......
Lite ny energi behövs ju oxå ibland!
Tuva med kusin Carro, vi hade roligt! Till och med mamma kröp,klättra och hoppa omkring!
Ja då hade man fått den dagen att gå.......

torsdag 7 maj 2009

Trist....

väder har det nu vart i ett par dagar. Men fullt upp med möten och intervjuver......hoppas allt får en lösning idag! Gårdagen började med en tur till Biltema där det inhandlades grejer till mc;n som R bygger åt oss! Sedan ner och lämna dem och hem för att åka till ett ställe och träffa plats chefen på företaget! Kändes bra.....vi får se!? Sedan vart det LOPPIS, äntligen! Var så länge sedan men nu var det min goda loppisvän som drog med mig på en tur! Vart ett par fynd bla. en notbok till mitt pyssel. Men ångrar en sak så det blir nog att stå och hänga där på lördag när de öppnar. ( Ni ska få se senare)
Hundsen som inte riktigt han meds igår ska strax få en ordentlig tur! Blir nog skogen idag med lite sök kanske, om de kan fokusera sig nu när Tingeling har börjat löpa! LÖP, ja vad säger man. Aldrig haft en tik så många frågor dyker upp.....ska googla lite ang det tror jag! Får se om man sedan brygger lite kaffe och sätter sig på altanen och solar en stund med tanke på vilket väder som uppenbarat sig idag......
Ha en bra dag mina läsare! Kramizzzz

söndag 3 maj 2009

Söndag med.....

marknad i Sörping. Tuvas mormor, Tuva, Sambo, Spiff och jag tog en rundtur på marknaden. Åkte karusell och köpte sockervadd, sedan bar det av hemåt igen.
Ser inte ut att ha allt för kul el!? Snurra lite väl mycket tror jag.....
På eftermiddagen tog vi en tur till svärmor där det bjöds på mat, fika och ett dopp i poolen. (för Tuvas del ialla fall) hihi Sedan hem och fixa lite mé blommor på altanen, tvätt och disk. Så dök min syster dotter C upp igen (nästan inneboende) för att tillbringa en natt på landet och få prata av sig lite antar jag! Kul. Men nu é det strax läggdax igen......ha det kramizzzz

lördag 2 maj 2009

Lördags.....

morgonen var lite tung, men man var snart i full fart igen. Fixa liten frukost bricka och ut och satte oss utanför hönsgården. Kollade att gjutningen såg bra ut. (var lite mörkt igår) Tror doggsen får det ganska bra här sedan när allt é klart.

Skjutsade Tuva på kalas hos sin kompis Ylva. Under tiden hon var där så tog Spiff och jag en promenad på sörping. Köpte grisknorr som han bar hela promenaden tills vi satte oss vid ån, då han käkade upp den! Han é riktigt duktig, bryr sig inte om varken andra hundar eller människor. (bara okända katter) hihi Sedan vart det att åka hem en sväng. Kom bara innanför dörren så hörde jag något som lät utanför, en Miata stod på gården. Det var Lelle och Annica som kom på besök ( min sambos mamma med man ) Vi tog en kopp kaffe på altanen och kollade in kycklingen, sedan var det dags att åka och hämta Tuva igen.

När jag kom dit så ville Tuva visa en kanin som hon valt ut av alla kaninungar. Hon har fått lov att låna en från deras gård över sommaren.

Söt va!? Vi tror oss kunna se att det är en pojke, så nu ska Tuva komma på ett bra namn! Ska hämtas om ca 2 veckor då den é 8 veckor. När vi sedan for vägen tillbaka så stod alla getter på vägen.....de har liksom satt staket runt sitt hus och hägnat UT getterna då de bara rymde när de försökte stänga dem inne. Så nu går de fritt utanför staketet och i hela skogen. Skönt liv för dem..... men när vi kom åkandes med bilen så fick de världens fart. Här är den stiliga bilen med dess ägare, redo för en härlig åktur! Kul att ni tittade förbi, synd att inte hela familjen var hemma bara. Tidig kväll blir det nu, marknad imorrn! God natt och kramizzz

Grill & gjutning...

Ja så kom vi hem efter en lååång dag, kändes som en evighet med väntan. Ja ja Christofer gick ut och började förbereda gjutningen som var planerad. Stolp till hundgården skulle gjutas fast. Ronny och Kristina var på väg, han skulle hjälpa till med gjutningen. Själv vart jag stående i köket, skala potatis fixa och dona med allt till den planerade middagen. Bjöd även in vän Håkan med barn efter deras tur i bilen och karusellåkandet.
Blev en väldans god och trevlig middag! Här ser vi Tuva sitta och mumsa godis.... Ronny och Pontus sitter här. Pontus (Håkans son) verka gilla våra hundar. Tack för busandet med dem, sov länge nu på morgonen! :)
Håkan i egen hög person
Kristina efter en flaska tequila el!? Nej jag bara SKOJA, vi dela på en flaska vin.
Tack så hemskt mycket våra goda vänner för en riktigt trevlig kväll!

Maj tåget....

vart en låååång dag för att se på tåget. Dagen började med att sambon inte fick igång mc:n, alarmet står och drar ur batteriet. Ladda ca 1 timme, funka inte att starta i alla fall. Blev inget tåg för han i år. Vi tog bilen in med Tuva och Spiff. Hitta en gräsplätt i Kneippen där vi slog oss ner mumsande på en glass. Solen stekte på och det var väldans skönt att bara sitta där och spana på mc, bilar och allt folk. Mc åkarna kom först men med stora glapp. Suarn mc körde ganska långt fram, men inget kort blev taget.
Sedan inleddes bilåkarna med en lastbil med live band på! Synd bara att alla inte kan köra på en lång rad, mycket väntan. Barnen blir otåliga och man själv tappar suget lite oxå. (Nu hörde jag i efterhand att det blivit utryckning för brandkåren) Typiskt men men ...... Sedan kom den bilåkare vi väntat på! Håkan med sina två barn i hans fina bil, en Cheva 55:a. ( hoppas jag har fattat rätt Håkan!?) Annars ni som kan det där ser väl själva vad det är! Hihi Och här under då, vems favorit tror ni detta var!? Ja helt rätt, Tuva och mamma tyckte denna var finast i tåget. Mycket pga färgen skulle jag tro!
När tåget nästan var klart begav vi oss bort till min syster M som bjöd på lite mat och kaffe med glass. Tack det var gott efter 3 tim "inte göra något". hihi Sen styrde vi hemåt med grillning i tankarna och gjutning!
Kommer mer.......

Bengt-Berit....

mår prima. Uppskattar nu när man kommer med frukost tallriken där en blandning av uppblött havregryn, kokt ägg och gräs finns. Växer och frodas fint. Om några veckor kan han nog vara redo att ta en promenad med mamma Alice på gräsmattan!
Jag fick besök häromdagen av min syster och vår vän Peter, jag passade på att sätta dem i arbete. Målning stod på schemat. De målade lite stolar och annat småpyssel. Själv klädde jag om sittsarna på en del stolar. Fick för ett tag sedan tyg av min kusin L. Se så fin denna blev av en gammal gardinkappa! Tack så jättemycket för hjälpen med målningen och tack L för tyget.