tisdag 16 mars 2010

Den STORA....

dagen kom äntligen!
Vi åkte upp till röntgen och vi fick vara med och se hela undersökningen. Såg hur kontrasten passerade ner i matstrupen och på sidan av sonden. Härligt att se kan jag lova. Tätt var det oxå! Denna kontroll skulle gjorts redan efter ca 2 veckor om han ej fått lunginflamation mm. Men lyckliga i hatten gick vi ner till salen igen för en liten tvätt och påklädning.
OCH vad händer.......den lille busen lyckas få in ett finger vid näsborren och drar ut sonden!
Mamma får panik och pappa tar fram kameran............
Finn ett fel!!!!!!
Ja så här söt é Viggo utan något alls i sitt ansikte!
Lycklig över sitt jobb tro...!?
Inhalation fås här.....ca tre ggr per dygn ges detta för att vidga luftrören lite.
Första maten på 2 ml som fås i munnen nu när bevis finns att han kan svälja!
EFTER
kalabaliken som uppstod efter sond uppdragning vart det en resa upp till röntgen igen. Där uppfanns en spec grej för att göra ett försök att få tillbaka sonden. Kirurgen H har alltid sagt till oss att den som drar bort sonden får sätta dit den. Pga att han é sååååå trång i matstrupen trodde man att det enda sättet skulle vara att operera tillbaka den.
Men nu gjordes ett försök, och det gick så fint så. Man kollade hela tiden på röntgen skärmen när man förde ner den igen. Tack så hemsk mycket T. H var ju på semester så tur att det fanns en så pass duktig läkare här som T. ; ))
VÄLtejpad é han nu och har fått mat och somnat i pappas knä. Man har dragit ner ytterligare lite på hans medc, så lite abstinens kan vi nog vänta till kvällen tyvärr!
Kram kram

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken liten sötnos ;o).Åh va hår han har:-) Så skönt att röntgen gick bra och så bra att ni slapp operera in sonden igen utan det gick att klura in den ändå. Hoppas han slipper den helt snart. Det är så härligt att läsa att det går framåt. Har tänkt på er hela tiden och fortsätter att tänka på er även i fortsättningen. Ha de gott. Kramar från Bibban