måndag 27 april 2009

Förstfödd......

i Lundby blev lille Bengt-Berit som idag tittade fram under mamma Alice när hönshuset städades. (Namnet får vara tills vi vet om det blir tupp el höna!?) Natur ruvat fram en liten kyckling, hon é en riktigt god mamma! Skyddar den väl med envist pickande när man kommer nära! HOPPAS det kommer fler under de närmsta dygnen.
Här är den lille, första gången i mattes hand! SÅÅÅÅÅÅ liten ......och söt

Senare under dagen var det hundsens tur att få sin tid för något roligt. Tänkte först ta mé syster M till Getå ravinen och gå där en sväng. Men nej, tiden var lite knaper till det kom vi på. Så vi styrde bilen upp till Vrinnevi skogen istället! Tuva, hundsen (5st)och syrran! Vi började gå en bit då Tuva hittade en stig som hon ville pröva, och vad hittar vi inte!? En KOTTEBANA!

Syster prövar klätter väggen! Hon klara det, och väggen med! Hihi Tuva så nöjd och glad så!
Tuva på en bro
Skjutsa hem syster, fick lite mat och åkte sedan hem. Hundsen fick mat och sedan gick de och la sig. Många nya intryck och lite motion gjorde dem helt slut. Sedan satte vi igång med ett litet bygge! Måste fixa bur till hönsmamma med kyckling, så de får vara ifred. Äta och bli stora friska sunda höns!
Tuva älskar att hjälpa till.
Ha det bra mina goda vänner! Kram på er.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ingen kycklingklubba,hoppas jag!?HÖNSmamman kommer ha fullt upp låter det som=TUVA Kram på er!