onsdag 24 februari 2010

Jobbig tid.....

Har hänt en hel del. Grimman var inte tillräcklig och Viggo visade tydligt att något ej var bra! Man provade cpap och man vet att antingen blir det bättre eller sämre. Såklart blev det sämre på vår lille gosse och läkare kom snabbt och satte dit respirator. Ja så nu ligger han åter med respirator. Lungan på vä sida kollapsade. Man blåste upp den och tog röntgen. Visade sig vara vätska där och man satte in ett drän. Prover på vätskan tog för analys.
Lång väntan på svar, ett helt dygn.....
Provsvaren kom till slut. Visade sig vara lunginflamation, inte konstigt att det var så mycket vätska i lungan! Men där sitter ju ett drän nu så det sipprar ut lite hela tiden. Kunde säkert varit värre, de prata om lymfvätska som kunde sipprat in mm. Läget ser just nu stabilt ut men han kämpar fortfarande med att försöka överta respiratorn. Ganska nersövd hela tiden med smärtlindring då man ser på han ibland att han har ont. Bäst om han får vara lugn ett par dagar nu och bli lite mer stabil innan fler undersökningar ska göras. Stämband och hals ska ju kollas och en skikt röntgen efter operationen ska göras vartefter mm. Men som sagt nu måste han bli lite mer stabil och starkare först.
Se den lille som sover gott.....stackarn! : (
Hans första gosedjur var en ko, jätte mjuk och go! Den fick han av en god vän som ställer upp och hjälper oss nu när vi bor här i stockholm! Tackar tackar....... Nästa, nallen, fick han av en väldigt trevlig, snäll och duktig sjuksköterska vid namn Chris!Vi får hålla koll på Viggo tror jag, hon säger hon ska smuggla hem han vartefter! ; ))
IDAG
har vi bytt rum till ett rum med en dubbelsäng och en enkelsäng. Har pratat med Tuva och tanken är att hon ska komma och bo med oss över helgen. Lääääääängtar så mycket efter henne! ; ))
Vi kanske kan hyra en bil imorgon, torsdag, och åka hem och fixa lite med räkningar mm.
Även handla lite till våra goa snälla byggare som kämpar på för vår skull! Tack så hemskt mycket, lite hjälp betyder SÅ mycket för oss!
Nej nu bliré sängen....
Kramelikram

2 kommentarer:

Jeanette1981 sa...

Det kommer ordna sig gumman. Vad Kul Tuva kommer att få. träffa mamma och lillebror vilken lycka :-)

Behöver ni hjälp (elektriker) så hojta.

Jag kan juu inte så mycket men gubben kan :-)

sköt om er nu. Tänker på er hela tiden kram

Sandra sa...

Vad härligt att ni får träffa Tuva och att hon får träffa er! Jobbigt att vara ifrån varandra.
Hoppas Viggo piggar på sig snart och klarar andning och annat själv!
Önskar vi bodde närmare varandra så vi kunde hjälpa er med nåt! Micke hade ju mer än gärna kunnat hjälpa till med ert bygge!
Vi håller alla våra tummar hårt i alla fall och tänker på er mycket!
Kraaam från Sandra med familj!