lördag 13 februari 2010

Ny familjemedlem!

Viggo 1 dygn!
Föddes fredag 12/2 -2010. 2630 gr och 50cm lång.
Förlossningen gick ganska bra måste jag säga. Vi åkte in vid 01.00 på natten och så vart det vattenavgång 02.30. Efter det vart det några jobbiga timmar med värkar som i slutet lindrades med lustgas. När väl krystvärkarna kom så kändes det skönt att vara så nära slutet/början! Han föddes 10.32 och då från en huksittande mamma! Var faktiskt ganska skönt att stå så och föda och så fick man ju lite gratis tryck! Hihi
Tyvärr upptäcktes snart att allt inte stod riktigt rätt till! Mycket slem som kom ut ur både mun och näsa,medförde att han inte kunde andas ordentligt! De sög upp det och trodde allt var bra men det vart likadant igen. Efter typ 3ggr så bad de en barnläkare komma och undersöka han och efter röntgen upptäcktes att han hade problem. Matstrupen hade ingen förbindelse med magsäcken.
Det bestämdes med transport till Stockholm och Karolinska sjukhuset för operation! Så vi åkte vid 18.30 dit. Så nu har vi tillbringat en sovande natt och nu hela dagen med undersökningar, ultraljud och röntgen! Operationen kommer förhoppningsvis bli imorgon, Söndag vid 11 tiden!
Storasyster Tuva han komma in en liten stund och träffa sin lillebror innan vi for hit till Stockholm. Kändes viktigt ifall det skulle bli något man ej vet om eller kan planera! Nu sägs det att vi ev kommer att få bo här ca 1 månad. Eftervården innebär tydligen den viktigaste biten och det tar tid.
Men nu håller vi tummarna för att allt går som planerat!
Kram på er alla ......

4 kommentarer:

Jeanette1981 sa...

Gumman allt kommer gå bra :-) Ta bara en dag i taget. Snart är ni hemma allihopa å bara myser :-)

Kram

Anonym sa...

hej...håller tummarna för er...vad jobbigt för er att det skulle behöva bli på detta vis...se till att finnas för varandra o ta hand om varandra....
Tänker på er!!!!

kram johan M

Anonym sa...

Såg här att brorsan inte föddes på Tuvas dag och det var ju kul att dom får en varsin dag :)
Åh, så stor hon har blivit, där märker man hur länge sen det är vi sågs ;)
Men lilla Viggo, håller nu tummarna att det ska gå bra. Och idag är ju läkarna så skickliga så det ska nog gå bra.
Styrke och bamsekramar till dig och Viggo och naturligtvis resten av famijen. Kramar från Bibban

Åsa sa...

Hej!
Vad ledsen jag blev när jag läste detta. Hoppas att allt kommer att gå bra. Det är ju inte riktigt vad man hade tänkt sig. Tänker på er allihop.