söndag 24 maj 2009

Tiden går!

Hej hej. Nu é jag åter här igen. Har jobbat nu i två veckor och haft en hel del annat att styra med, men tänkte nu bara skriva lite blandat om lediga dagar och tillökning! ;)
Jo angående jobbet så trivs jag som fisken i vattnet! Väldigt trevlig och bra personal som jobbar där. Bra kunder är det oxå (för det mesta) hihi. Mycket nytt som ska in i huvet, och det ska ni veta är inte alltid lätt när man närmar sig halvkärring! Haha Nej men som sagt så går det bra med jobbet!
Annars så var det ju lite ledigt i torsdags då vi tog en "åka runt" dag. Starta med fika & bad i poolen hos A o L, vidare till C bror i Hälla. Köpt en mc som man var tvungen att spana in. Sedan ner till Vika för middag, älg gryta. Mums. Firande av min far och sambo som fyllt år i veckan. Och på vägen hem lämnade vi Tuvan i Ringarum, där vart det upp till bevis att hon é snabb och duktig på att köra fyrhjuling. Hem för lite vila och sömn!
Och äntligen är löpet slut på Tingeling för denna gång! Alla hundar hemma igen och kan umgås som vanligt, dock en lite bittrare ton från Ting när de andra é för på! Bra gumman!
Fredagen blev städning i hönshuset och under tiden så hördes pip och ett ägg började spricka upp. Kul. Mamma Avis, en svart silkes höna, blev helt galen och började picka sönder och slänga med ägget!!???? Varför, ja vem vet!? Men mamma L tog in ägget och satte över värmelampan, och ja efter ett tag fick man ge ett handtag och den lille kom ut! Förstfödda i c-kullen. Cesar-Celine! Sedan en snabbfika hos syster C och sedan hem för en fika på lakrits kaka med R o K. Tack jättegod!
Lördagen var det jobba och sedan hem för att laga potatisgratäng och göra sallad. Grillgäster anlände och vi vart nog ett 10-tal. Var väldans trevligt och även de blygaste släppte loss och pratade ända tills det bara kom sludder och där var nog gränsen för hemgång! hihi Tack för den kvällen, måste bli fler!
Söndagen var man lite bakis men snart på benen för att köpa nytt batteri till mc:n. Dags ta en tur till Stegeborg, gott kaffe och glass. Hem för att upptäcka ytterligare en liten kall stackars kyckling på GOLVET i hönshuset. Mamman måste ha puttat ut han över kanten och där låg han kall och nyfödd, in under värmelampan för att hämta sina krafter igen. Ut för att fixa till där ute igen, hör ytterligare pip och hittar tomma äggskal. Måste vara en till född med andra ord. Känner mig osäker på om mamma Avis tar hand om dem så tar även in denna lilla krabat plus de andra äggen för lysning. Så nu har vi tre små liv boende i gästrummet under värmelampa och ett ägg som man kunde lysa och hörde även pip. Håll tummarna för att den oxå klarar sig nu!
Nu väntas Tuva hem och jag ska se om hon orkar cykla en tur med mig! Hon kommer bli överlycklig när hon ser kycklingarna! Bilder lägger jag upp i nya inlägg då jag inte känner för att sitta här och krångla idag!
Hoppas allt é bra med er! Kramiz så länge...................

Inga kommentarer: